pirmdiena, 2011. gada 25. aprīlis

Pārskats un ieskats

Tā. Lieldienu zaķītis man ir atnesis netu. Paldies viņam. Kādu laiku noteikti būšu apritē virtuālajās dzīlēs.

Kā Jums ir gājis pa šo laiku ?Pavasaris un vējš matos?Putni galvā? Taurentiņi vēderā?Jeb šašliks?

Sanāca pa brīvdienām laukos palasīt grāmatiņu,kur kārtējo reizi apskatīts sieviete-vīrietis-domāšana. Dažu brīdi bija tīri jautri, piemēram ,apskatīts Pasaulē tik pazīstamais stāsts par Trīs gudrajiem,kuri devās pie Jēzus ciemos, jo tālumā ieraudzīja zvaigzni.  Interesanti,ka nevienam citam zvaigne neizraisīja signālu - ej uz priekšu!Gan jau nonāksi galā. Kaut kad. Tātad Trīs gudrie (?) dodas ceļā. Protams,neko neaprēķinot, nekalkulējot un nedomājot.Vienkārši iet.Pēc trim mēnešiem (kas būtu neslīdzināmi īsāks laiks,ja viņi būtu kādam paprasījuši ceļu) tie nonāk kūtī, kur joprojām guļ Marija ar bērnu.Gultu laikam Jāzeps nemācēja uztaisīt. Aiznes dāvanas - zeltu,vīraku un mirres. Jaundzimušam kā reizi visas lietas noder. Arī Marijai,kura guļot tik jaukos apstākļos noteikti priecājās par ciemiņiem. Grāmatā bija uzrakstīta versija, cik sakarīgi būtu bijis,ja Trīs gudrie būtu bijuši sieviešu dzimuma. Nu nevaru nepiekrist,ka tā versija bija saprātīgāka, jo viņas būtu ieradušās pirms dzemdībām, palīdzējušas piekārtot kūti (vārda tiešajā nozīmē) ,atnesušas drēbītes un citas vajadzīgas lietas bērnam un mātei. Kā arī palikušas kādu laiku pēc bērna piedzimšanas palīdzēt.
Pirms kāds ļoti ticīgs cilvēks man pārmet,ka zaimoju svētos rakstus - nomierinies. Neko tamlīdzīgu nedaru, tikai iepazīstinu ar iespējamu citu scenāriju kā varēja būt.

Vēl paspēju saķert pavasarīgas iesnas un klepu,paldies visiem putekšņiem un plaukstošajiem kokiem!
Vēl paspēju dažus cilvēkus nokaitināt. Dažus gribot, dažus negribot,bet tā kā dažreiz(spēju saprast,ka ne-vienmēr) taisnība bija man, jūtos normāli. un vainas apziņā nemokos.
Vēl paspēju saprast,ka mani neuztrauc cilvēki,kuriem ir savas tik pareizās domas,ka citi nestāv i tuvu. Ir tak jābūt ķēmam,lai liktos ,ka dzīvē ir tikai balts vai  melns,jā vai nē.

Un nu ir laiks garšīgai kafijai. Attaa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru